Wednesday, December 15, 2010

. Lelaki dengan perempuan TAK BOLEH jadi bestfriend


Betul ke eh statement tu? Wa sendiri kurang pasti. Tapi selalu sangat dengar orang cakap macam tu. Lelaki dengan perempuan memang TAK BOLEH jadi bestfriend. Sebab yang paling utama ialah takut nanti ikatan persahabatan tu akan tercemar dengan satu perasaan 'aneh'. Maksud wa perasaan lebih dari seorang sahabat baik. Perasaan CINTA. Mungkin tidak terluah tapi tersimpan kemas dalam hati.



Korang semua setuju ke? Yup! Mungkin ada kebenarannya. Tapi masing2 orang lain2 pendapat kan?  Bagi wa tak mustahil perkara ni boleh berlaku dalam sebuah hubungan persahabatan yang terjalin di antara lelaki dan perempuan. Perasaan CINTA akan wujud bila setiap detik waktu diluangkan bersama dan segala masalah dikongsi berdua. Pasti akan terbit rasa 'aneh' itu dalam hati mereka. Tambah2 sebab memang rapat dan dah kenal hati budi masing2. Memang tak mustahil.

terimakasih daun keLadi . . LikeLike

1 comment:

  1. hye si comel..!!
    (:
    thnx dtg blog sis..
    blog sis biase2 je la..
    hikkk..hik..
    haaa...
    about diz entry..
    4 me its doesn't matter kalau gurl ngnboy tu bestfren..
    mcm sis..my bestfren lelaki..!
    alhamdulillah..our frenship dh almost 8years!
    (:
    xde mslh pn..asalkan..kite taw batas2 pergaulan kite dgn seseorg tu..
    (:
    n sys senang nk share ngn die..eventhough he is a boy! n same with him...!
    ble die gaduh ngn awek die..n nk dptkan khdmat nasihat..sis la jd mangsa! hahaa..
    for free..!
    (:
    actually,x kisah pn sape kwn baik kite..
    as long as kte ley prcaye die..n senang ble bkwn!

    ReplyDelete

semua nie hasiL daripada jari jemari FAWA CHOYY